Hundmat & Godis

Hittat lite recept som jag delar med mig av

Godis:  

Köttbas - 500 g köttfärs/lever/hjärta/njurar/fiskrens eller 2 burkar
makrillfilé eller 2 burkar tonfisk
- 2-3 dl majsmjöl (finns på "utländska hyllorna, bl a på Maxi. Använd
inte maizena)
- 2 matskedar vetemjöl
- 3-4 ägg
- Lite riven parmesanost
- Två matskedar olja


Dela sönder köttbasen i en matberedare så att det blir finfördelat.
Blanda i övriga ingredienser & mixa till en slurry. Häll smeten i en
långpanna med smörpapper.
Grädda i 175 grader tills smeten stelnat. Skär i längder/kuber medan det
fortfarande är varmt och frys in. Bitarna blir styckfrysta eftersom
ångan lägger sig på ytan.


 

Hundkex

  • Grisnjure, grishjärta eller grislever
  • 5 - 6 krm öljäst
  • 8 - 10 krm vetegroddar
  • Vetemjöl ( så mycket så att degen blir kladdfri )
  • 1 - 1½ dl olivolja eller annan olja
  • Vetekli
  • En liten skvätt filmjölk
  • En liten skvätt vatten

Koka inälvorna i ca. 15 minuter. Kör inälvorna i mixer. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Smeten får ej vara kladdig. Sätt ugnen på 175 grader. Antingen rullar man små kulor eller stänger som man sedan klipper i små bitar. Grädda 10 - 15 minuter. Låt svalna.

Nyttiga kex

  • rivna morötter
  •  hackad persilja
  •  kli
  •  rågmjöl
  •  olivolja
  •  1 äggula

Blanda ingredienserna till en smidig deg som ställs kallt en timme, stansa ut med minikakformar. Gräddas på 175 grader tills dom känns som vanliga kex. Går att frysa. Hundarna älskar dessa kex.

Kex

ugn 200 grader 25 minuter

  • ½ liter grahamsmjöl
  • 2½ dl vetekli
  • 2½ dl råg kross
  • 1 msk olja
  • 1½ dl buljong

Blanda alla torra varor. Tillsätt olja och buljong, arbeta till en deg. Kavla ut till ½ cm tjock platta, skär fyrkanter.Stäng av ugnen, låt dem eftertorka över natten.

Kex àla mums mums

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl lantvetemjöl
  • 1,25 dl majsmjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl vatten eller buljong

Sätt på ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och vattnet, knåda till en fast deg. Kavla ut till ca. 0,5 cm tjocklek och tag med mått ut kexen. Grädda i 45 minuter till en timme. Stäng av ugnen och låt kexen torka där under minst 5 minuter.

 Kex

1L filmjölk 

1,5 - 2 kg vetemjöl
1 dl matolja
Ex. riven blodpudding, leverpastej eller lever.

Blanda allt till en deg. Kavla ut på ett bakplåtspapper, skär dem i rätt storlek och pricka dem med en gaffel. Grädda i 200 grader tills de fått färg. Ta ut dem och dela dem. In i ugnen igen för att torka kexen i 50-100 grader så att kexen blir hårda.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.03 | 20:23

Hihi! Ja, detta är ett förlegat forum tydligen =))
Tack så hemskt mycket, och tack för en trevlig helg

...
20.03 | 18:40

GRATTIS!!! (igen)
Alla andra gratulationer kommer väl på facebook så jag tänkte att Dizze måste få en på den här sidan också.

...
27.05 | 02:30

Tusen tack !

...
26.05 | 22:52

Underbart! Grattis igen

...
Du gillar den här sidan